Foto: Annika Berglund

Tjuvjakt & Erik Lundin går ihop på singeln “En sekund”

Första samarbetet mellan Tjuvjakt och Erik Lundin

Den flerfaldigt Grammisnominerade hiphopgruppen Tjuvjakt har länge utmärkt sig som en av Sveriges populäraste musikakter. Gruppen, bestående av Olle  Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson, har de senaste åren genomgått en tydlig musikalisk förändring och uppvisat en mognad i både text och produktion. Numera är gruppens avskalade och drömlika produktioner tydliga kännetecken, liksom kreativa rim och soulmässiga stämmor.

Sedan albumet Blåa Jeans, tomma fickor från 2020, har Tjuvjakt släppt ett antal singlar, nu senast “För evigt” från augusti. I dag är gruppen tillbaka med ny musik. Denna gång i ett spännande samarbete med rapparen Erik Lundin. Tillsammans släpper de singeln “En sekund”. Låten är en del av Spotify Studio It’s Hits - och är producerad i Spotifys studio på huvudkontoret i Stockholm.

Tjuvjakt berättar att både de själv och Erik Lundin fick ett beat skickat till sig. Gruppen skrev verserna, refrängen och hörde av sig till Erik med en fråga om han ville medverka. Resultatet blev så småningom singeln “En sekund”, en låt om att rycka tag i sig själv, sitt liv, eller vad som helst egentligen. 

Vi är stora fans av Erik, så vi tänkte att vi gör klart låten med hoppet om att Erik skulle höra den. Några dagar senare hörde Erik av sig och var taggad”, berättar Tjuvjakt.

“Jag har också velat jobba med Tjuvjakt under en längre tid, men våra vägar har inte korsats av någon anledning. När jag hörde låten tänkte jag, finns det plats på den här eller?”, säger Erik Lundin om samarbetet.

Lyssna på Tjuvjakt och Erik Lundins singel “En sekund” i DOPEST Playlist här nedan!