Tomas Brolins ikoniska målgest finns nu i FIFA 23

Tillsammans med en egen actionfigur och Sveriges landslagströjor från 94

I samband med att fotbollslegenden Tomas Brolin blir 53 år så lanseras hans klassiska snurr-målfirande i FIFA 23.

Det var främst under fotbolls-VM 1994 som Tomas Brolins målgest blev omtalad och älskad av hela svenska folket. Dock saknades hans snurr-målfirande i FIFA-spelen på 90-talet – något som nu åtgärdats i FIFA 23. Samtidigt hämtar speltillverkaren tillbaka Sveriges klassiska landslagströjor från VM 94 till spelet, så att man kan göra målet och firandet i stil.

– Det här var inget jag hade förväntat mig. Det känns väldigt smickrande, och med tanke på hur grafiken såg ut på 90-talet är jag glad att de väntade tills nu med att återskapa målgesten. När jag ser den får jag riktiga flashbacks till mål i både landslag och klubblag, säger Tomas Brolin.

I samband med lanseringen av målgesten har EA SPORTS även skapat exklusiva actionfigurer med Tomas Brolin och hans ikoniska snurrfirande som motiv. Tillsammans med den prisbelönte designern Mattias Lundin har elva actionfigurer producerats, inspirerade av Tomas Brolins egna Hero-kort ”The Tornado” i FIFA 23.

– Att både få sitt målfirande i FIFA 23 och en actionfigur av högsta klass känns både hedrade och roligt. Jag avslutade min fotbollskarriär 1998 vilket känns som en evighet sedan, men med ”The Tornado”-målgesten kan den yngre generationen, som kanske aldrig såg mig spela live, använda mig i sina lag för att skapa nya minnesvärda ögonblick, säger Tomas Brolin.

Spana in videon när Tomas Brolin får sin målgest presenterad!