Se trailern för serien 'Tomb Raider: The Legend of Lara Croft'

Den klassiska tv-spelserien har tidigare fått flera biofilmer – nu kommer den som animerad serie till Netflix

När Lara Croft debuterade som huvudkaraktären i action/äventyrsspelet Tomb Raider 1996 blev hon omedelbart en ikon inom spelvärlden. Som en av de första kvinnliga spelkaraktärerna i 3D blev hon ansiktet för en hel franchise som sträckt sig enda in i nutida konsolgenerationer samt till vita duken då Angelina Jolie spelade Croft under 00-talet och svenske Alicia Vikander tog rollen i en reboot 2018.

Nu kommer franchisen för första gången till tv, då en animerad serie kallad Tomb Raider: The Legend of Lara Croft har producerats för Netflix. Serien följer Croft efter händelserna i trilogin av spel som släpptes som en reboot av serien på 10-talet, med tre titlar mellan 2013 och 2018.

Så här beskrivs serien av Netflix:

”Lara Croft har övergett sina vänner för att ge sig ut på allt farligare soloäventyr. Men hon måste återvända hem när en farlig och mäktig kinesisk artefakt stjäls från Croft Manor av en tjuv med en kuslig personlig koppling. Hennes djärva jakt tar henne på ett äventyr jorden runt och till djupet av bortglömda gravar, där hon tvingas konfrontera sitt sanna jag och bestämma sig för vilken sorts hjälte hon vill bli”

Serien har världspremiär på Netflix den 10:e oktober 2024, spana in den första officiella trailern ovan!