TOMMY HILFIGER & Shawn Mendes fortsätter hållbarhetsarbete med samarbetet "Play It Forward"

Shawn Mendes är ansiktet utåt för kampanjen "Classics Reborn"

TOMMY HILFIGER fortsätter sitt hållbarhetsarbete. Det genom att avslöjar ett partnerskap med den hyllade kanadensiska artisten och låtskrivaren Shawn Mendes. Tillsammans kickar de igång ett samarbete som fått namnet ”Play It Forward”, som kommer sträcka sig över tre säsonger. Det startas genom kampanjen ”Classics Reborn” nu i sommar. Dessutom donerar TOMMY HILFIGER 1 miljon kronor till Mendes världsturné för att mildra och kompensera den miljöpåverkan som en tour innebär.

Shawn Mendes är just nu ansiktet utåt i kampanjen ”Classics Reborn” – med en kollektion helt tillverkad i hållbara material. Vi får bland annat se honom bära stilar från 1985.

Under sin turné ”Wonder: The World Tour” kommer Shawn Mendes bära mer hållbara, skräddarsydda outfits från TOMMY HILFIGER – i material från tidigare kollektioner. Med hjälp av TOMMY HILFIGER:s donation kommer de dessutom minska turnéns CO2-utsläpp med 50% per show jämfört med hans världsturné 2019.

Mendes och TOMMY HILFIGER kommer även ta fram en kapselkollektion tillsammans. Den kommer lanseras våren 2023. Kollektionen kommer inkludera tidlösa stilar och hållbara designs.

”Jag har alltid inspirerats av Tommy och det ikoniska varumärke han byggde, och jag är glad över att dela vår resa tillsammans med mina fans. Alla har en roll att spela för att skapa en mer hållbar framtid och jag är inspirerad att se vad vi kan åstadkomma. Jag ser fram emot att lära av varandra, utforska hur kreativ ny fantasi kan ha en positiv effekt på modebranschen och att dela med sig av vad att leva mer hållbart betyder för mig.” säger Shawn Mendes.

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter från TOMMY HILFIGER.