Tommy Jeans samarbete med Looney Tunes kombineras av Tommy Jeans-logotypen och seriefigurer som Snurresprätt, Daffy anka, Tweety, katten Sylvester, Taz den tasmanska djävulen, Gråben och Hjulben, med flera. Kollektionen är inspirerad av Tommy Jeans historia där man tidigare samarbetat med pop- och kulturikoner för att skapa en mix av amerikanskt mode och underhållning.

”Kapselkollektionen Tommy Jeans x Looney Tunes är en spännande blandning av två varumärken, definierade av ungdomlig energi och bestämd optimism. Vi är båda hängivna till att hedra våra arv, samtidigt som vi ständigt återbildar dem med en ny twist som går i linje med dagens mode. Vi delar tankar kring uttryckssätt, vilket gör att detta samarbete blir väldigt naturligt.”, säger Tommy Hilfiger.
Kollektionen innehåller en croppad hoodie, badtofflor, ryggsäck, fiskehatt och en baseballkeps med mixade Looney Tunes-figurer printade på plaggen. Även oversized överdelar i grått, blått och rosa, två olika sneakers-modeller, en bumbag samt ett jeansset med klänning, byxor och matchande jacka.
Konstnären François Dourlen skapade en serie av kampanjbilder med sin signatur “smARTphone”-stil, där François använder sin iPhone för att förvandla seriefigurernas kroppsspråk till verkliga situationer.
Kollektionen är tillgänglig nu hos tommy.com samt i utvalda butiker. Se bilder på hela kapselkollektionen i bildgalleriet ovan.