Trailerpremiär: Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

Se det första materialet från den sista Star Wars filmen i trilogin

Den sista delen av Skywalker saga fick tidigare i veckan äntligen en titel, Star Wars: The Rise of Skywalker. Episode IX regisserad av J.J. Abrams har vi fått väntat extra länge att få höra mer om, men just nu pågår en Star Wars Celebration i Chicago som levererade denna fredags nyhet.

Teaser trailern börjar med texten ''Varje generation har en legend''. Vi får se Rey hoppar över ett skepp, Lando Calrissian tillbaka i Millennium Falcon, Kylo Ren på en hämnd resa, General Leia Organa krama Rey i ett känslosamt ögonblick och för att inte nämna rymdskepp och explosioner. Teasern avslutas med ett allvarligt sadistiskt skratt som vissa av er Star Wars fans kommer att känna igen från tidigare filmer - se den första teasern och vilket skratt vi menar i videon nedan.

 

Star Wars: The Rise of Skywalker får svensk biopremiär 18 december 2019.

För dig som vill se hur publiken i Chicago reagerade under premiärvisningen: Skådespelaren John Boyega (Finn) instagramade hela trailervisningen där vi fick höra publikens jubel och häpnad under premiärvisningen, se hans stories här.