Fotbollspelarna som kan byta klubb under januarifönstret

De allra hetaste ryktena och övergångarna

Med mindre än två veckor kvar av övergångsfönstret har en del oväntade övergångar redan blivit av och mycket kan fortfarande hända. Både mindre och större namn har ryktats lämna sina klubbar, där vi i vissa fall tror att både spelare och klubbar hade mått väldigt bra av ett miljöombyte. Vi listar de sex största och hetaste övergångarna som ryktas kunna bli av innan fönstrets sista skälvande timmar den 31 januari.

Dusan Vlahovic 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DV9 (@vlahovicdusan)

Den serbiske anfallaren har under två säsonger sprutat in mål för sitt Fiorentina. Under det gångna kalenderåret gick han lika med Cristiano Ronaldos “omöjliga” Serie A-rekordnotering på 33 mål. Otroliga siffror för en 21 åring, vars ålder tillsammans med att det råder “akut” brist på centertankar bland Europas toppklubbar, har bidragit till att “viola”-anfallaren blivit ryktenas man. Det senaste uppgifterna är att Arsenal kommit överens om ett pris med Florens-klubben, men att spelaren själv och hans agent fortfarande tvekar om flytten. Det kan vara så att de väntar in sommarens transferfönster för att överväga alternativen, då fler klubbar har bredare handlingsutrymme för större och dyrare värvningar. 

Dejan Kulusevski 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dejan Kulusevski (@dejan.k10)

Vår svenska stjärna har den senaste tiden haft ett par tuffa månader i Turin och Juventus. Första säsongen lovade gott men nya tränare Massimiliano Allegri har hittills prioriterat andra alternativ före svensken. Dejan har hamnat allt längre bort från startelvan och det har pratats om en flytt redan i vinter. Det hetaste spåret har varit London-klubbarna Arsenal och Tottenham, men även Bayern Munchen ryktas vara intresserade. Det har snackats om en prislapp på 300-miljoner kronor, men frågan är om den allvarliga korsbandsskadan på anfallskonkurrenten i laget, Federico Chiesa, gör att Juventus nu väljer att behålla Kulu. 

Paulo Dybala

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Paulo Dybala (@paulodybala)

Den 28-åriga argentinarens kontrakt går ut i sommar och det innebär att han snart kan lämna Juventus gratis – om parterna inte kommer överens om annat. Det sägs att teamet bakom Dybala och klubben haft svårt att komma överens, och att många andra klubbar därför anmält sitt intresse. Både Tottenham och Inter sägs vara intresserade, men även Barcelona. Fortsättning lär följa.

Eden Hazard 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eden Hazard (@hazardeden_10)

Belgaren har inte gjort många Real Madrid-fans glada sedan ankomsten till Los blancos 2019. Hazards kontrakt sträcker sig till sommaren 2024, men de senaste dagarna har ryktena intensifieras att ett avsked närmar sig snarare än så. Det har snackats om både en potentiell återkomst till Chelsea och en oväntat flytt till nyrika Newcastle. Troligtvis sker en flytt allra tidigast till sommaren, men det verkar iallafall som att Florentino Perez, Carlo Ancelotti och Real Madrid slutgiltigen verkat ha gett upp hoppet om spelaren. 

Christian Eriksen 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Dansken har inte spelat en fotbollsmatch sedan hjärtstoppet under sommarens fotbolls-EM. Lyckligtvis gick allting bra och Eriksen fick en “pacemaker” inopererad. Dock är det inte tillåtet att spela matcher med dessa i den italienska ligan och därav revs kontraktet med Inter tidigare under hösten. Den senaste tiden har Eriksen tränat med sin gamla klubb Ajax, och visst vore en återkomst till Nederländerna ett fint cirkelavslut, men nu kommer istället uppgifter om en möjlig Premier League-comeback för spelaren. Nykomlingen Brentford ska vara i diskussioner med 29-åringen och ha lagt ett kontrakt på bordet. Laget har redan ebb dansk tränare och flertalet danska spelare, och nog vore Eriksen ett starkt tillskott till klubben. 

 

Anthony Martial 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Anthony Martial (@martial_9)

Den franska anfallaren kom till Manchester United från Monaco år 2015. Tiden i United har varit både upp och ner. Sedan den nya tränaren Ralf Rangnick tog över har Martial varit tydlig med att han vill lämna klubben i jakt på mer speltid. Transferjournalisten Fabrizio Romano har rapporterat att spelaren tackat nej till både Tottenham och Newcastle, och att han helst av allt vill utomlands och bort från England. Både Barcelona och Juventus har nämnts i sammanhanget och vad det slutligen blir får vi se.