Travis Scott hintar om nästa album – har spelat ny musik live

La Flame är på turné i Nordamerika och har synts i studios innan varje spelning – svarar ett spekulerande fan

Efter den enorma lanseringen av Utopia förra sommaren har Travis Scott bara fortsatt framåt. Han har redan hunnit med att bjuda på ny musik genom gästverser, bland annat på remixen till Tylas megahit ”Water”, men även fortsatt Utopia-hypen med musikvideo till ”Topia Twins” samt en omfattande turné av Nordamerika.

Det är under ”Circus Maximus Tour” som Scott synts till i studios runt om på kontinenten. Såväl han själv som andra källor har publicerat bilder från olika studios, där det sägs att artisten spenderat sin tid innan varje spelning. Denna ritual har fått fans att spekulera att ett nytt album är på gång, varav en specifik idé även fick La Flames uppmärksamhet.

I ett inlägg på X delade ett fan med sig av ett album-koncept, där varje stad Scott besökte skulle innebära en ny låt. La Flame svarade på detta med att fråga: ”Är du i min hjärna eller vad????”, vilket indikerar på att det kanske är en så dum gissning.

Om det stämmer skulle projektet innehålla hela 30 låtar, då det är antalet unika städer han besökt under turnén. Scott har även spelat delar av nya låtar på klubbar runt om i landet, oftast under efterfester kopplade till hans spelningar. Även om inget är släppt officiellt så indikerar viljan att dela med sig av sina kreativa process ändå att Travis Scott är in the zone, förhoppningsvis slipper vi vänta de fem år det tog mellan ASTROWORLD & Utopia denna gång.