• Foto: Julia Sixtensson for DOPEST
  • Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Första singeln från Travis Scotts ’UTOPIA’ är här

Inför nästa veckas kontroversiella premiärspelning vid Pyramiderna i Giza kommer nu första singeln, med The Weeknd & Bad Bunny

I typiskt Travis Scott-manér har albumet UTOPIA teasats i över ett år, utan att få ett officiellt release-datum. Under sin spelning på Lollapalooza Stockholm tidigare i somras hälsade han att det var dags "snart" och i veckan berättade han att en premiärspelning live från Egyptiska Pyramiderna i Giza ska ske på fredag nästa vecka (även om uppgifter att den ska ställas in har cirkulerat).

Bortsett från allt runt omkring är ändå musiken det viktigaste, och nu får vi äntligen ta del av albumets första singel "K-POP". Travis är aldrig den som sparar på krutet när det gäller gäster och har därför tagit med nyligen Sverigeaktuella The Weeknd samt reggaeton-ikonen Bad Bunny. Låten lutar åt den sistnämndes stilar med ett tempo som gränsar mellan dancehall och just reggaeton, med en avslappnad ton som känns långt från det explosiva kaos Travis brukar inleda sina projekts uppladdning med.

Travis Scott och The Weeknd har tidigare samarbetat på "Power Is Power", "Pray 4 Love", "Wake Up" och "Skeletons". Travis har inte släppt några officiella collabs med Bad Bunny tidigare, men remixade hans låt "Krippy Kush" 2017.

Lyssna på "K-POP" på Spotify!