Travis Scott’s Nike Air Force 1 får ett releasedatum

Det senaste sneaker-samarbetet med Nike är inspirerad av hans hemstad

Travis har under årets gång släppt ett flertal samarbeten med Nike och Jordan Brand, sist var det för Air Jordan 6 "Cactus Jack" och inte helt oväntat var hypen enorm. Nu är han tillbaka med ett nytt samarbete denna gång för den Nike Air Force 1 Low som länge teasats.

Bara förra månaden visades detaljerade bilder upp på skorna och ryktades att släppas i november. Skorna blev virala när ett fan fick skorna under en spelning. Idag spreds ett klipp på DJ Khaled som fick tre par - en till hans ofödda son, en till hans son och slutligen ett par till honom själv. Nu står det klart att skorna släpps vuxen och barnstorlekar.

Skorna är inspirerade av hans rötter och hemstad, och denna gång är det inte Houston som han oftast lyfter fram utan landsbygden i Missouri City, Texas där han växte upp hos sin mormor. Hyllningen till staden syns på b.la. hälen. Den kommande modellen är byggda på material som canvas, manchestertyg, mocka, läder och flanell samt en avtagbar tunga på skorna och en zip-kedja i mässing. Designen är uppbyggt efter 'workwear'-känslan och ett tema "hårt arbete".

Travis Scott x Nike Air Force 1 släpps officiellt 16 november i alla storlekar på SNKRS, SNKEARS-appen och hos utvalda återförsäljare. Vuxenstorlekarna kommer att kosta $160 vilket motsvarar ca 1550 SEK.