Tretorn lanserar sneakern Nylite '67 – har burits av kungen

Modellen återlanseras efter att först ha släppts 1967 – märket har tidigare jobbat med André 3000, Acne Studios m.fl

År 1967 lanserade svenska Tretorn den allra första Nylite-sneakern. Nu lanserar de nya och förbättrade Nylite ‘67, en uppdaterad version av originalet i veganskt äppelläder, tillverkat från resterna från äppeljuiceindustrin. Tillsammans med återvunna material och ekologisk bomull är Nylite ‘67 ytterligare ett steg på Tretorns väg mot en mer hållbar industri.

Sedan dess har Nylite synts i stora designsamarbeten med bland annat André 3000, men även stora designmärken som Comme des Garçons och Acne Studios. Modellen har genom åren även synts till på flera svenska ikoner och kungligheters fötter, däribland Björn Borg under Wimbledonsegern 1976 och ingen mindre än självaste Kung Carl XVI Gustaf 1973.

“Vi har designat sneakers för sportutövare och vardagshjältar i över 120 år. Med ett så pass långt arv i ryggen är vi inte intresserade av att hoppa på snabba trender, utan skapar tidlösa modeller och designer som håller och är aktuella över generationer. Nya Nylite ‘67 behåller känslan av tidlöshet från originalet anno 1967, med uppdaterade detaljer och ett cirkulärt hållbarhetstänk”, säger Carl-Henrik Hallén, chefsdesigner på Tretorn.

Den nya sneakern finns i både dam- och herrstorlekar, i tre färgställningar (vit/svart, vit/grå & svart/vit) och lanseras under namnet ”Icons Never Die” exklusivt på Tretorns hemsida för 899kr.