Trippie Redd återvänder med stjärnspeckade ’Mansion Musik’

25 spår med features från Travis Scott, Lil Baby, Juice Wrld med flera

I måndags överraskade Trippie Redd fans med nyheten att artistens nästa album skulle komma redan innan veckans slut. Trippie har hållit sitt löfte, och det 25 låtar långa albumet Mansion Musik går nu att streama.

Titeln Mansion Musik är ett hommage till Chief Keefs mixtape med samma namn, som Chicago-rapparen släppte för fem år sedan. Projektet är även exekutivt producerat av Keef själv. Under två tillfällen på albumet kliver han dock utanför producentrollen och ansluter sig till den imponerande grupp rapsamarbetare som Trippie lyckats samla. Vi hör bland annat Kodak Black, Lil Baby, Future, LUCKI, Lil Durk och Ski Mask the Slump God. Ett postumt framträdande från Juice Wrld på ''KNIGHT CRAWLER'', metalinspirerade ''KRZY TRAIN'' med Travis Scott och en skruvad uppföljare på Lil B's kultklassiker ''Swag Like Ohio'' är några av albumets höjdpunkter.

På majoriteten av låtarna blir Trippie assisterad av en rapparkollega, men albumets intro har han emellertid valt att framföra själv. Med aggressiv distad bas, synthar och brummande elgitarrer är introt en tydlig uppvisning av albumets råa sound. Över liknande beats hör vi Trippie våldsamt skandera mantran, vilket får tankarna att ofrivilligt vandra mot artister som Playboi Carti. I Redds stilskifte finns onekligen spår av den musikstil som internet namngivit ''rage music'', som populariserats av Cartis Opium-label.

Sedan sin explovisa debut år 2017, som en av den brokiga Soundcloudvågens mest mångsidiga artister, har Trippie Redd etablerat sig som ett namn man inte ska räkna bort i första taget. Från bakgrunden i melodisk emorap till ''Miss the Rage''s sockersöta synthar har artisten lyckats behålla sin relevans, och utveckla sitt sound i takt med förändringar i hiphopvärlden.

Lyssna på Mansion Musik med Trippie Redd nedan!