Då kan du se säsong 5 av 'True Detective'

Den hyllade serien byter skådespelare & story för varje säsong – nu är det bekräftat av HBO att nästa version är på väg

True Detective är en antologisk kriminaldramaserie skapad av Nic Pizzolatto, varav varje säsong är en fristående berättelse med olika karaktärer och historier. Även om varje säsong har sina unika inslag utforskar serien alltid karaktärernas psykologiska inre utöver deras jobb med att lösa brott.

Serien har släppts i fyra säsonger sedan 2014, varav Pizzolatto låg bakom de första tre och Issa López tagit över från och med den fjärde. Efter succén med säsong 4 där Jodie Foster & Kali Reis spelade huvudrollerna har nu López fått ansvaret att skapa en femte säsong för HBO.

”HBO litade på min vision hela vägen, och tanken på att förverkliga en ny inkarnation av ’True Detective’ med Casey, Francesca och hela teamet är en dröm som går i uppfyllelse. Jag kan knappt vänta på att få göra det igen”, sa López i ett pressmeddelande.

Än så länge vet vi inte mycket om säsong 5 av True Detective, utöver att den kommer att innehålla helt nya skådespelare, vilket gäller för varje säsong. Serien tar alltså inte efter andra serier med liknande koncept där en ”ensamble” av skådespelare återvänder i nya roller, till exempel American Horror Story. Serien förväntas dock ha premiär under 2025, då inspelningar planeras ta plats under hösten 2024.