Tudor släpper Limited Edition Inter Black Bay 58-klocka

Efter att Inter tagit sin 20:e italienska ligatitel hedras de med en andra stjärna över sitt klubbmärke – nu kommer en unik klocka

I den italienska fotbollsligan Serie A får ett lag en stjärna som permanent fästs på tröjan för varje 10 vunna titlar. Milanolaget Inter blev, efter en utmärkt säsong och med fem matcher kvar att spela, italienska mästare nyligen och vann därmed sin 20:e Scudetto vilket resulterade i en andra stjärna.

För att fira denna historiska bedrift har urmakaren TUDOR skapat en speciell Black Bay 58-klocka i lagets signaturfärger: blått och svart. På urtavlan finns Inters klubbmärke vid klockan sex, tillsammans med de två stjärnor som de nu har förtjänat, tryckta i guld.

Inter under Scudetto-firandet. Foto: Tudor

Ett gradientmönster som kallas ombré tonar från blått i mitten till svart i periferin och ger en slående visuell effekt till denna unika urtavla. Klockan bärs av Inters spelare och är begränsad till 1 908 numrerade exemplar. Klockan kommer dessutom med flera ytterligare finesser:

  • 39 mm boett med proportioner som har sina rötter i TUDORs rika arv.
  • Exklusiv ombré ”Inter blue” urtavla med applicerade timknappar och Inter-logotyp med två stjärnor vid klockan 6.
  • ”Snowflake”-visare, ett kännetecken för TUDORs dykarklockor som introducerades 1969, med Grade A Swiss Super-LumiNova självlysande material.
  • Tillverkningskaliber MT5402, certifierad av Official Swiss Chronometer Testing Institute (COSC), med spiralfjäder i kisel och 70 timmars gångreserv.
  • ”Rivet-style” 3-länks armband i rostfritt stål och ett gratis svart jacquard tygband med ”Inter Blue” rand ingår.
  • Fem års överförbar garanti, utan krav på registrering eller periodiska underhållskontroller.

Klockan finns tillgänglig i TUDOR Boutique i Milano och Rom samt på alla TUDOR-försäljningsställen i hela Italien. Priset ligger på cirka 50 387kr (€4 350).