Twitch bannar olicensierade spelsajter & gambling

Med undantag för vissa kategorier och sidor – läs här

Twitch gick igår ut med att de kommer införskaffa ett förbud mot streaming av olicensierade spelsajter, inklusive slots, roulette och DICE-webbplatser, från och med 18 oktober. Detta för att motverka scams och bedrägerier på plattformen, men också för att undvika att promota ohälsosamma spelvanor hos unga användare.

Gambling höll på att bli en av de mest populära kategorierna på Twitch, bland annat med hjälp av populära streamare som Tyler Faraz "Trainwreck" Niknam, som enligt rapporter tjänade upp till en miljon USD i månaden från spelbolagen.

Några av de sidor som kommer förbjudas är bland annat Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com och Roobet.com. Men även fler webbplatser kan komma att förbjudas, säger Twitch i ett uttalande på Twitter. Sidor som fokuserar på poker, betting inom sport och fantasysporter kommer fortfarande att tillåtas.

Flera streamare på plattformen har nu hotat med att bojkotta under julveckan, bland annat Matthew "Mizkif" Rinaudo och Imane "Pokimane" Anyz. Men även användare har gjort samma sak, då de varit oroliga för att bli scammade.

Läs Twitch uttalande nedan: