Tyson Fury försvarar sin WBC-titel i boxning

Fortfarande oklart om stjärnan lägger av

Inför hela 94,000 åskådare på Wembley Stadium lyckades Tyson Fury med att försvara sin WBC-titel i tungvikt. Det tog sex ronder innan “The Gipsy King” knockade landsmannen och utmanaren Dillian Whyte med en höger uppercut. Inför matchen hade 33-åringen meddelat att det här var karriärens sista match – även om alla inte riktigt trodde honom. När Fury nu, iallafall vad det verkar, lägger handskarna på hyllan gör han det med 32 vinster och endast en förlust i bagaget. Från ringen berättade han om beslutet:

Jag lovade min underbara fru Paris, efter Wilder 3, att det skulle vara det sista. Sedan erbjöds jag att slåss på Wembley, på hemmaplan, och jag var skyldig mina fans det, jag var skyldig hela England det. Nu när det är gjort, och jag måste vara en man av mina ord – jag tror att detta var det sista för Gypsy King”. 

Bara minuter efter matchen lät det annorlunda. När den kamerunske UFC-tungviktsmästaren Francis Ngannou gjorde sällskap med mästaren uppe i ringen, började Fury direkt att prata om en potentiell match mot UFC-stjärnan: “Det kommer bli en väldigt speciell fajt. Det kommer bli något som ingen någonsin sett tidigare i vår sports historia”, säger Fury.

Frågan är om pensionen skjuts upp ytterligare? Håll utkik på Dopest.se för mer nyheter om fighten!