Därför är inga konserter bokade på Ullevi i sommar

Arenan är till vardags hem för IFK Göteborg men håller även i konserter – nu förklarar de varför inga artister bokats 2024

Arenan Ullevi i Göteborg är en av Sveriges största och utöver fotbollslaget IFK Göteborg har även artister från hela världen lockats dit genom åren. Artister som Coldplay (gästade av svenska LUCIIA), festivalen Summerburst och såklart Håkan Hellström har genomfört legendariska konserter på Ullevi, men hittills har inga bokningar gjorts för sommaren 2024.

Nu rapporterar Expressen att avsaknaden inte kommit utan försök. Enligt Ullevis evenemangschef Henrik Jutbring (via Got Event) pågår det fortfarande förhandlingar på många håll, men de har samtidigt insett faktum att 2024 kan bli svårt att jämföra med tidigare succéår.

”Vi jobbar fortfarande på och ihop med arrangörer. Vi har varit i kontakt med alla som gör den här typen av evenemang. Det finns fortfarande prospekt och förfrågningar som lever. Så vi ser fortfarande hoppfullt på situationen. Men det kommer bli någon form av mellanår”, säger Jutbring.

Han förtydligar samtidigt att Ullevi inte är ensamma om att drabbas av torka, då andra stora arenor ute i Europa även har haft samma problem.

”När vi gör lite spaningar på övriga konserter i Europa så ser Wembley lite tunnare ut än vanligt. Det är en utmaning vi delar med andra. Det är färre artister ute och den globala efterfrågan gör att man väljer andra världsdelar med sina turnéer. Dessutom brottas Sverige med en låg krona”, säger han.

Oavsett om det kommer fler artister eller inte till Ullevi finns det många konserter att ta del av i Sverige under 2024. Du hittar vår guide till live-året HÄR.