Sportklassikern Umbro och musikorganisationen Boiler Room är kanske en otippad matchning vid första anblick, men de två har faktiskt en hel del kulturella likheter. Kollektionen är en hyllning till den skärningspunkt där fotboll och klubbkultur möts och är en levande hyllning till den frihet, färg och livfullhet som definierar de båda scenerna. Samhörighet och inkludering är två viktiga punkter för de båda brittiska varumärkena, så deras samarbete är ett statement för att kulturella världar kan och borde mötas oftare.

"Umbro är ett ikoniskt varumärke och vi tyckte att det skulle vara roligt att tillsammans designa en uniform för Boiler Room. Hur ser vårt team ut? Det förändras ständigt, men det är alltid öppet, energiskt och mångsidigt. Ett hyperlokalt team med ett globalt tankesätt", säger Amar Ediriwira, Creative Director hos Boiler Room.

Kollektionen är utformad för att gränsa mellan stilarna som hittas inom fotboll och rave-kulturer, därför har de skapat tre fotbollströjor i olika färger som mittpunkt för collaben. En neongrön långärmad målvaktsmodell, en svart/blå kortärmad med loggor och ett skelettmönster samt en enklare svart tisha med gula loggor över hela ryggen.

Utöver detta har de även tagit fram en tracksuit, bestående av en randig jacka, ett par tillhörande byxor och par shorts som alternativ till de extra varma klubbkvällarna, där den mindre grön/svarta handduken även kan komma väl till hands.

Kollektionen finns tillgänglig nu på Boiler Rooms hemsida, varav några plagg redan har sålt slut.