• Foto: Denniz Pop Awards
  • Jessica Doolan, årets internationella rookie 2022. Foto: Denniz Pop Awards
  • Foto: Denniz Pop Awards

Ung musiker? Sök till Denniz Pop Awards

Var med om chansen att vinna 10 000 US dollar. Allt från artister och producenter till låtskrivare kan söka

Denniz Pop är en av de mest hyllade svenska producenterna någonsin. När han startade DJ-kollektivet SweMix under 80-talet dröjde det inte länge innan genombrottet kom med Dr.Albans "Hello Afrika" år 1990. Den nu legendariska studion Cheiron startade han tillsammans med Tom Talomaa efter SweMix splittring under 1992. Där producerades genombrottshits åt världsstjärnor som Britney Spears och Backstreet Boys fram tills Denniz Pops bortgång 1998, då produktionerna minskade och sedan las ned helt år 2000.

Denniz Pop i studion. Foto: Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards grundades 2013 i syfte att föra vidare arvet efter Denniz Pop genom att stötta nya talanger och ge dessa möjligheten att vinna 10 000$ för att främja sina karriärer. Priset som i år firar 10-årsjubileum har genom åren haft ett flertal nominerade och vinnare som idag har framgångsrika internationella musikkarriärer, bland andra Tove Lo (2014), Vera Hotsauce (2020) och Salvatore Ganacci (2014).

Denniz Pop Awards delar ut följande priser:

● Årets rookie låtskrivare/producent (10 000 US dollar)
● Årets rookie artist/band (10 000 US dollar)
● Årets rookie internationellt (10 000 US dollar)
● The Grand Prize (hederspris till årets internationella framgång)
● Årets MVP (hederspris)

De artister, låtskrivare och producenter som vill anmäla sin musik till Denniz Pop Awards gör det genom att skicka in sina bidrag via den officiella hemsidan. Där ombeds du skicka in information om dig själv som artist med en kortare biografi, länkar till sociala medier och såklart exempel på låtar du producerat, framfört eller skrivit. Varken genre, din ålder eller din erfarenhet spelar någon roll så om du känner att du har chansen, sök!

Det går även att nominera personer till "The Grand Prize" och "MVP"- priset, hederspriser som inte ges ut med ett pengar utan endast är till för att upplyfta särskilda prestationer. Tidigare vinnare där har varit artister som Snoh Alegra (2022) och producenter/skivbolagsgrundare som Ash Pournouri (2014).

Sista anmälningsdatum är den 5:e april. Den 15:e maj avslöjar juryn vilka tre som nominerats i varje rookie-kategori och därefter har allmänheten chans att tycka till om de nominerade genom att rösta på bidragen.

Är du (eller någon du känner) intresserad av att söka till priset? Kika in FAQ:en på hemsidan eller skicka ett mail till [email protected] om du har mer frågor!