Unge Beirut släpper debutalbumet ’Hevnen Er Søt, Men Jeg Tilgir Deg’

Gästas av Gee Dixon & Lamix

Elias Tchaba som går under namnet Unge Beirut är ett nytt intressant namn på den norska marknaden. Rapparen är en av Norges största löften inom rap och R'n'B scenen. Han har tidigare släppt singlar som "Telefonsvar" och "BDFKO". I år överraskade han dock med debutalbumet Hevnen Er Søt, Men Jeg Tilgir Deg. 

Albumet består av totalt 9 spår med gästinhopp av b.la. våra svenska stjärnor Gee Dixon och Lamix men också Norska Musti som av Unge Beirut beskrivs som Norges mix av Cardi B och Nicki Minaj. I ett uttalande till norska 730 säger Unge Beirut:

"Jag har alltid varit ett fan av riktiga album med historier (kalla mig gammaldags) och alla riktigt bra historier har en början som bara suger in dig direkt - och det var min utgångspunkt."

I låten "Alla Vil Flexe" med Lamix tar han upp ämnet att inte låtsas vara någon du inte är och specifikt syftar på sociala medier där människor är villiga att visa upp saker de inte äger bara för att bli accepterade. I Cocaina gästas han av Gee Dixon och norska löftet Musti som introducerar sig med attityd i låten. Albumets sista spår "Naken" är det absolut mest personliga och svåraste låten att spela in, enligt Elias. Låten handlar om ett förhållande som började bra men sakta blev destruktivt som förstörde honom och flickvännen..men som tillslut rättades till och därför blev symboliskt sätt att avsluta ett album med, kärleken på sin rätta plats.

Håll ett öga på Unge Beirut och lyssna in albumet nedan!