Union LA firar 30 år med ny Air Jordan 4

Då ryktas de släppas

2020 blev ett ett lyckat år för sneakers. Inte minst för nya klassiker som Yeezy FOAM RNNR, utan även för de många ikoniska samarbeten vi fick. Bland förra årets lineup var det få skor som styrde upp och polariserade gamet på samma sätt som Union LA x Air Jordan 4. Efter läckta bilder kunde folk inte komma ifrån den utåtvända tungan på skon som kom i färgerna ”Guava Ice” och ”Off Noir”. När det var dags att se tillbaka på året stod det klart att man äntligen uppskattade modellen för dess unika och idag hyllade design.

LA-baserade återförsäljaren Union fyller 30 i år. För att fira laddar de med flera släpp och samarbeten – inte minst med det legendariska skate-märket Noah förra veckan, som hyllade svarta artister. Efter att ha teasat ett nytt Jordan Brand-collab i mars, kan man nu säkra sig på att ett nytt sådant är på väg inför födelsedagen.  De tidiga bilderna visar en grå / beige färgställning med inslag av mattat neongrönt och turkost. Den gråa mockan tar över det mesta av mittpanelerna och kontrasteras med olika skalor och material. Hela sulan ses komma i en beige färg – något som de tidigare varianterna också använde sig utav, men denna gång snäppet mörkare. Flashiga neonkulörer betonas på den Nike Air-pyntade häl-tabben samt på lace-vingarna. Den vända tungan gör den med comeback, och hyllar det sättet som grundaren Chris Gibbs rockade sina fyror på den gamla goda tiden.

Enligt insider-gruppen @Py_Rates får vi även en annan färgställning att längta efter. Mockups tyder på en mörkgul sko med inslag av lila och turkost – åter igen på samma mörkbeigea sula. Dessa kommer, enligt dem, att släppas globalt medans den grå skon blir en Union-exklusiv variant. Detta skulle definitivt passa in i Unions 2020-recept där släppet skedde på samma sätt.

Hittills har inget datum bekräftats för det nya samarbetet, men enligt rykten bör dina Air Jordan 4 ”Union” landa på hyllorna redan i sommar.

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…