UNIQLO & Alexander Wang presenterar ett nytt samarbete

Den hyllade modedesignern Alexander Wang utvecklar UNIQLOs HEATTECH-linje

Idag avslöjar UNIQLO ett nytt samarbete med Alexander Wang. Samarbetet kombinerar Alexander Wangs signaturdesign- och styling med en av UNIQLOs mest tekniskt utvecklade produktkategorier, HEATTECH, som har värmt personer sedan 2003. HEATTECH basplagg är skapade i ett högteknologiskt material som både behåller värmen från kroppen och stöter bort fukt. Det unika materialet ger plaggen en självuppvärmande effekt och släpper ut överflödig värme och fukt för att hålla kroppen torr.

Om samarbetet säger Alexander Wang:

”När jag tittar på samarbetsmöjligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa lösningar på produkter som våra fans kan ta del av. UNIQLO är den ideala partnern för denna kollektion då vi båda uppskattar funktionalitet och utilitarism. Därför är jag väldigt exalterad över att vårt samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny HEATTECH- linje; det perfekta tillfället att ta vid där vi lämnade för tio år sedan.”

Detta är inte första gången Alexander Wang teamar upp med UNIQLO:

”Alexanders första samarbete med UNIQLO var för tio år sedan för UNIQLO Designers Invitation Project. På den tiden imponerande han verkligen på mig med hans förmåga att identifiera trender. Jag hoppas att våra kunder kan glädjas åt denna nya dimension av HEATTECH som tar linjen bortom dess ursprung av basplagg genom att kombinera dess funktionalitet med Alexanders inspirerande design.” säger Yuki Katsuta, Group Senior Vice President Fast Retailing

Den nya kollektionen lanseras under hösten 2018 och kommer att finnas tillgänglig för både män och kvinnor i UNIQLOs butik intill Kungsträdgården på Hamngatan 27 i Stockholm och på UNIQLO.com. Håll utkik på Dopest och på vår Instagram för senaste nytt kring samarbetet.