UNIQLO fortsätter på enkelhets-filosofin under SS23

Släpper "transitional"-kollektion för tiden mellan vinter och vår, visades upp under presentation i Kungsträdgårdsbutiken

När UNIQLO öppnade sin andra svenska butik i Mall of Scandinavia var det med löftet att bygga vidare på konceptet LifeWear, kollektioner med plagg vars design ständigt förnyas och förbättras med syftet att bidra med ökad bekvämlighet. Baserat på japanska filosofier kring enkelhet, kvalitet och hållbarhet, är dessa kläder ofta designade på simpla vis med färger och silhuetter med målet att vara tidlösa. Något den senaste SS23-kollektionen sett till att följa.

När det var dags att presentera ”Transitional”-kollektionen inför den stundande våren gick den japanska kläd-jätten tillbaka till första butiken på Hamngatan 27 på Kungsholmen, där en uppvisning nyligen hölls. Bland plaggen syntes jackor och ytterkläder i våriga färger som ljusgrön, beige och maskros-gult.

En annan stand-out var ”AIRism”-plaggen för män, vilken består av lounge-basics som linnen och t-shirts som nyligen fått funktioner som kan jämföras med en deodorant, då de ska lufta och maskera svett.

Du kan se några bilder från eventet i galleriet ovan, kollektionen finns även tillgänglig nu på UNIQLOs hemsida.