UNIQLO blir huvudpartner för Sveriges olympiska & paralympiska lag

Samarbetet har just påbörjats men UNIQLO har redan försätt idrottare med produkter

UNIQLO och Sveriges Olympiska Kommitté bjöd under förmiddagen in till en gemensam presskonferens i UNIQLO:s butik på Hamngatan i Stockholm. Svenska medier fick för första gången träffa talespersoner från båda parter samt idrottare som aspirerar som olympier under OS i Tokyo 2020 samt Peking 2022. 
Det nyligen annonserade samarbetet innbär att UNIQLO nu är ny huvudpartner och officiell klädleverantör för Sveriges olympiska och Paralympiska lag. Samarbetet har just påbörjats men UNIQLO har redan försätt idrottare med produkter för evenemang under kommande månad. Båda parter ser positivt på framtida produktutveckling och designprocess.
 
"UNIQLO har under flera år samarbetat med idrottare genom vårt globala ambassadörsprogram. Vårt mål är att möta deras individuella behov och skapa en balans mellan material, design och prestanda i högsta kvalitet. Samarbetet med Sveriges Olympiska Kommitté, vilket innebär en bred variation av idrottare, är ett sätt för oss att utmana oss själva och erbjuda nya och innovativa funktionsplagg. Detta nya, spännande partnerskapet kommer också bidra till utvecklingen av vårt övergripande produktsortiment och ta LifeWear-konceptet ett steg längre ", säger Taku Morikawa , VD för UNIQLO Europe under presskonferensen.
Som svenska möjliga olympier fanns idrottarna Linnea Stensils, kanot, Alex Kessidis, brottning, Anna Hasselborg, kurling samt Andreas Nordström, konståkning, på plats. Även Tobias Jonsson, friidrott, som tidigare deltagit och som återigen är aktuell för paralympsika spelen medverkade under presskonferensen i UNIQLOs butik på Hamngatan i Stockholm. Till en början kommer atleterna att bära på det som redan finns i UNIQLO sortimentet för att sedan inför OS ta fram specialtillverkade plagg för atleterna.