• 2019 wimbledon Qualifying

UNIQLO lanserar nya matchställ för Roger Federer och Kei Nishikori

Klä dig som en världsmästare

UNIQLO presenterade idag att tennisspelarna och UNIQLO ambassadörerna Roger Federer och Kei Nishikori båda matchställ kommer att säljas i utvalda butiker och online med start den 19 augusti. I kollektionen ingår repliker av de funktionsplagg som tennisstjärnorna kommer att bära under US Open Tennis Championships.

Kollektionen består av shorts, pikétröjor och accessoarer - designade i Paris av ett team av internationella designers med Uniqlos Artistic Designer Christopher Lemaire i täten. Roger Federer matchställ är inspirerad av kostym black-tie elegans med minimalistisk färgpallett som ska återspegla Rogers eleganta spelstil. Tyget Dry Ex är specialframtaget och andningsbart som ska säkerställa att Roger Federer är bekväm att spela i mitten av New Yorks sommarvärme. Medan Kei Nishikoris matchställ är inspirerad av tennisplannen, men även den ge optimal komfort.

”Det här året ville jag har en helsvart outfit till US Open och designteamet har verkligen levererat. Vad jag älskar med designen är hur den fångar min egna vision av vad LifeWear är on-court, vilket även kan gå utanför en sportigt kontext. Jag blir exalterad varje gång vi tar fram något nytt tillsammans.”, säger Roger Federer.

För de som är intresserade av att lära sig mer om kollektionen eller bli inspirerad av Federer kommer en paneldiskussion mellan UNIQLO och Roger Federer livestremas på UNIQLOs hemsida 20 augusti.

I andra nyheter, Calvin Klein Underwear har släppt sin globala höstkampanj för 2019, läs mer om det här.