Med exakt ett år kvar till Olympiska spelen 2021 stärker UNIQLO, Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté sitt partnerskap. De går samman med svenska atleter och artister för lanseringen av den officiella OS T-shirten “TILLSAMMANS”. Utöver UNIQLO TEAM SWEDEN, bestående av 13 svenska atleter, och det nya initiativet ‘DREAM PROJECT’ - har de vänt sig till några av de främsta namnen på Sveriges R&B- och hiphopscen: Jireel, Jelassi och Leslie Tay.

“SWE Graphic T-shirt” är designad av den välkända japanska konstnären Kosuke Kawamura som blivit en pionjär inom kollage-konst. Han har samarbetat med flera klädmärken och hans populära kollage har ställts ut världen över. I år släppte han dessutom samlingsboken Kosuke Kawamura Archives som skiner ljus på några av hans mest enastående verk. För att kicka igång nedräkningen till OS 2021 har han därför skapat den grafiska designen för de officiella dam- och herr teamkläderna. T-shirten pryds av Sveriges flagga, kombinerat med slogan “TILLSAMMANS”.

 

“I hope that athletes and Swedish supporters alike can enjoy this T-shirt as comfortable everyday LifeWear and us it as a fun cheerleading item” säger Mr. Kawamura.

 

Syftet är att föra samman atleter, sportälskare och kreatörer - för att nå högre höjder. T-shirten och är tillverkad av 60% polyester som är framtagen genom återvunna plastflaskor. Tyget känns precis lika fräscht som om det vore bomull. Dessutom används UNIQLO’s snabbtorkande DRY-teknologi som håller bäraren torr och bekväm året runt. Perfekt vid fysisk aktivitet, eller för den som bara är på språng. T-shirten passar precis lika bra att träna i som att bära till vardags - för en avslappnad men sportig look.

UNIQLO’s limiterade “TILLSAMMANS” T-shirt släpps exklusivt i Sverige, via butikerna UNIQLO Kungsträdgården och Westfield Mall of Scandinavia (som slår upp dörrarna 28 augusti) samt via den svenska webbutiken. Priset ligger på 199 kr. Se Jireel, Jelassi och Leslie Tay bära T-shirten ovan!

2019 blev UNIQLO officiellt partners till Sveriges Olympiska- och Paralympiska teams. UNIQLO har under flera år bidragit med plagg som burits av svenska atleter, nu blir de officiella klädpartners inför OS 2021, samt vinter-OS 2022. 

Du kan läsa mer om samarbetet här.

https://www.instagram.com/p/CC-2zR_BqQM/

Foto: Dopest.se / Paul Edwards

MUA: Emelie Wood