UNIQLO presenterar 'PEACE FOR ALL Charity T-shirt Project' 

Går samman med fem kreatörer

Inför sommaren presenterar UNIQLO sitt PEACE FOR ALL Charity T-shirt Project. Det är ett projekt för att stödja fredsinsatser över hela världen. PEACE FOR ALL inkluderar samarbeten med välkända pionjärer inom konst, design, litteratur, vetenskap och sport. Projektet går ut på att samla in pengar genom att sälja T-shirts med en design som uttrycker önskan om fred. All vinst från försäljningen, inte mindre än 20% av försäljningspriset av varje T-shirt, doneras till organisationer som hjälper drabbade av fattigdom, diskriminering, våld, konflikter och naturkatastrofer. 

”I maj i år meddelande UNHCR, FN:s flyktingorgan, att antalet människor på flykt över hela världen överstiger 100 miljoner. För människor som har tvingats fly från sina hem är stöd som kläder, vatten, mat, medicin och en säker plats att sova avgörande. Under åren har vi engagerat oss i ett antal initiativ för att hjälpa människor på flykt, tack vare stödet och samarbetet från våra kunder”, säger Tadashi Yanai, styrelseordförande, verkställande direktör och koncernchef för Fast Retailing som är UNIQLO:s moderbolag. 

Han fortsätter; 

”UNIQLO LifeWear är vardagskläder för en vardaglig livsstil. PEACE FOR ALL är ett nytt LifeWear-initiativ som syftar till att hjälpa dem som drabbats av konflikter och krig och hjälpa till att sprida budskapet om fred över hela världen. T-shirts har kraften att förmedla ett budskap. Även om du tycker det är svårt att uttrycka din egen röst kan du göra det enkelt genom att bära någon av vara UT. Världen behöver fred nu mer än någonsin, och jag hoppas att med PEACE FOR ALL kan detta budskap bli ännu starkare!”

För PEACE FOR ALL har UNIQLO samarbetat med fem kreatörer från olika områden. Kreatörerna är: Tadao Ando, Kashiwa Sato, INES DE LA FRESSANGE, Haruki Murakami och Shinya Yamanaka. Fler tillkommer efter den första lanseringen. 

Bland de organisationer som intäkterna skänks till finns: UNHCR, Rädda Barnen och Plan International. 

UNIQLO har haft en global, första lansering av alla T-shirts med individuella slogans och design. Varje T-shirt kostar 199 SEK och finns i storlekarna XS-4XL. 

Du hittar dessa online eller i UNIQLO:s butiker.