UNIQLO presenterar nya Fall/Winter 2019 kollektionen med JW ANDERSON

Inspirerad av den moderna brittiska outdoor-stilen

UNIQLO presenterade idag lanseringen av UNIQLO och JW ANDERSON:s Fall/Winter 2019 kollektion. Temat för denna säsongs kollektion är Great British Outdoors. Inspirationen är hämtad från staden St. Ives i Cornwall, England, som är känd för sin blandning av konst och natur. I den nya LifeWear-kollektionen slås traditionella brittiska inslag samman med modern design som kännetecknar JW ANDERSON:s varumärke. I kommentar till lanseringen av den nya kollektionen sa Jonathan Anderson:

”Som med alla samarbeten jag gjort med UNIQLO är det alltid intressant att se kollektionen utvecklas genom mötena med teamen och verkligen se sammanvävningen mellan LifeWear och JW Anderson. Jag gillade idén med livliga färger för att göra de traditionsenliga brittiska mönstren och färgerna lite mer moderna. Kontrasterande färger och tartanmönster är väldigt närvarande i kollektionen.”

Kollektionen består av en modern uppdatering av traditionella, klassiska brittiska mönster De klassiska brittiska mönstren som ligger designern varmt om hjärtat från barndomen, såsom skotskrutigt, och varm nordisk design, används som huvudmönster för en rad artiklar, från ytterkläder och kjolar till innekläder och accessoarer. Mönster med en klassisk känsla har blivit prydda med kantlinjer och fransar för att skapa den lekfulla design som är karakteristiskt för varumärket JW ANDERSON.

Den fjärde säsongen av detta designersamarbete innehåller återigen plaggen som går att vända ut och in som har blivit ett kännetecken för samarbetet. Nytt denna säsong är dunjackor och rockar med stänk av livliga gula och gröna färger över en jordfärgad bas. Dunjackor för både män och kvinnor har neutrala, klassiska toner på utsidan, med kontrasterande färg på insidan, vilket ger en rik variation till generellt tunga höst- och vinterkläder. Detta är en av Jonathans favoritartiklar.

Kollektionen släpps 17 oktober i UNIQLO butiker och online. Läs mer om samarbetet och se alla produkter här.