Uniqlo Stockholm Lifewear Sverige Sweden Kungsträgården

UNIQLO lanserar i Sverige 2018 – första butiken i Stockholm

UNIQLO, avslöjar idag planerna på att öppna en butik på den svenska marknaden hösten 2018. Belägen i hjärtat av Stockholm, intill historiska och populära Kungsträdgården.

Den japanska globala klädkedjan UNIQLO bekräftar idag planerna på att öppna en butik på den svenska marknaden hösten 2018.

2018 markerar 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige. Det blir också året då UNIQLO öppnar sin första butik i Stockholm. Den nya butiken kommer att vara belägen i i hjärtat av Stockholm, intill historiska och populära Kungsträdgården på Hamngatan 2017. Butiken öppnar hösten 2018 och kommer att erbjuda LifeWear till män, kvinnor och barn.

LifeWear är UNIQLOs unika filosofi som innebär att skapa perfekta och bekväma kläder som möter alla människors behov i vardagen. Kläderna är högkvalitativa, funktionella och tillgängliga för alla. Med en strävan efter ständig förbättring finns LifeWear tillgängligt i en mängd olika färger och modeller skapade för alla människor i olika åldrar.

”Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige”, säger Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO, Fast Retailing. “Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil.

UNIQLO Kungsträdgården kommer att ta över byggnaden som är känd som Sverigehuset. Huset har ritats av Stockholmsfödda Sven Gottfried Markelius, en av Sveriges mest inflytelserika moderna arkitekter. Sverigehuset stod färdigt år 1969 och den nya butiken strävar efter att bevara byggnadens historiska estetik.

Butiksinformation

 Namn:                                          UNIQLO Kungsträdgården

Adress:                                         Hamngatan 27, Stockholm

Butiksyta:                                     1,580 kvadratmeter över fyra plan

Planerat öppningsdatum:             Hösten 2018. Ytterligare information kommer senare.

Efter den nyligen framgångsrika lanseringen i Spanien kommer lanseringen i Sverige att utgöra den 20e marknaden i världen för UNIQLO och den 7e i Europa.