UNIQLO avslöjar nu att de kommer att lansera UNIQLO U 2018 Höst/Vinter-kollektion från och med torsdagen den 20 september. Kollektionen, som består av uppdaterade basplagg i säsongens jordiga färgpalett och överdimensionerade silhuetter utgör framtiden för LifeWear. 

Designteamet på UNIQLO Paris R&D-center, ledda av Christophe Lemaire, uppdaterar konstant sina stora visioner för Uniqlo Us mönster, modeller, material, och tekniker för sömnad. Sedan klädlinjens debut för två år sedan har nyckelplaggen blivit ännu bättre och finare med de konstanta innovationerna som formar kollektionerna till samtida klassiker. Den senaste kollektionen har skapats i en livlig höst- och vinterpalett och med moderiktiga siluetter. Den är elegant och tidlös samtidigt som den utstrålar de olika idéer som symboliserar framtiden för LifeWear.

Kollektionen har tagits fram i varma röda, beiga, gröna samt gula toner, vilka alla symboliserar höstens ankomst. Stylingen för denna säsong betonar volym genom ballongarmar för fleecejackan på damsidan, och en mer boxig siluett på fleecejackorna för herr. Man inkluderar också BLOCKTECH-kappor för dam samt rockar för herr som är både vindtäta och vattenfrånstötande. Damkappan absorberar fukt från insidan och leder ut den, har en på- och avtagbar luva samt en slits som gör det mer bekvämt att stå eller sitta.

Denna säsong introduceras också en avancerad 3D-printad WHOLEGARMENT-teknologi för plagg med vackra siluetter utan sömmar som också är bekväma. Kollektionen består av två klänningar och tre tröjor för damer. En speciell vävningsteknik har resulterat i en uppdaterad design och mjukare material hos mélangetröjorna. Det finns också tröjor med vintageinspirerad kabelstickning och andra plagg i bekvämt pontematerial.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig hos UNIQLO Kungsträdgården och online från och med den 20 september.