Inom modern tennis och sportvärlden i helhet är schweiziske Roger Federer en levande legend. Han har under de senaste fem åren haft en deal med japanska Uniqlo, som han samarbetat med på egna produkter inklusive de han själv har på sig på banan.

Uniqlo själva har en annan omtyckt samarbetspartner, brittiska modehuset JW Anderson, som de tillsammans har släppt flertalet kollektioner med bland annat under namnet "J+". Nu möts de alla tre för första gången i en gemensam kollektion, som kombinerar den sportiga livsstilen hos en professionell atlet med JW Anderson känsla för tidlösa vardagsplagg.

"Jag har alltid velat ha en kollektion som är perfekt för tennisspel samtidigt som den är mångsidig för andra delar av det dagliga livet", säger Federer om samarbetet.

Mycket riktigt är det en mångsidig kollektion vi får ta del av. Kollektionen innehåller nio könsneutrala plagg som inkluderar en rad olika polotröjor, tröjor, shorts, parkas och en sportväska. Plaggen kommer i en svart, vit, grå, grön och blå färgskala och är designade med Uniqlos Dry Ex-material för att säkerställa att bäraren håller sig torr och sval.

Några standouts ur kollektionen är en färgblockerad blå och svart crewneck-tröja, en fleecejacka med dragkedja och en vit träningsoverall med marinblå, gröna och vita pipingdetaljer som Federer syns i på bilderna i galleriet ovan.

Kollektionen kommer att finnas tillgänglig i Uniqlo-butiker och på deras hemsida från och med den 28:e augusti.