UNIQLO & Brian Donnelly, den amerikanska konstnären bakom KAWS, har under senare år haft ett starkt band. Donnellys skulpturer och illustrationer med de distinkta "X-ögonen" har tagits till modevärlden av den Japanska klädjätten, något de nu firar med ytterligare en kollektion samt en hyllning i pappersform.

Nu lanserar man nämligen den definitiva boken för KAWS samlade verk, samt en sprillans ny UT T-Shirt-kollektion i samarbete med konstnären. Både den nya UT-kollektionen och konstboken, som lanseras exklusivt med UNIQLO och det globala bokförlaget Phaidon, kommer att finnas tillgängliga i UNIQLO-butiker över hela världen såväl som online. Dessutom erbjuder de chansen att vinna ett signerat exemplar av boken genom en giveaway.

Det enda du behöver göra för att ingå i tävlingen är att signa upp för UNIQLOs nyhetsbrev med din mailadress HÄR.

 

Boken är det senaste tillskottet i Phaidons hyllade "Contemporary Artist Series", en serie som getts ut för att revolutionera hur konst diskuteras genom att samarbeta med och stödja röster från levande konstnärer, istället för att endast se deras verk från ett utomstående perspektiv.

"Jag är glad över att kunna lansera min nya Phaidon Contemporary Artist Series-bok exklusivt med min långvariga partner UNIQLO. För att fira detta har jag designat en liten kapselkollektion av T-shirts och sweatshirts som kommer att finnas tillgängliga under en begränsad tid", säger KAWS själv om släppet i ett pressmeddelande.

Motiven i kollektionen av T-shirts (samt sweatshirts) kommer att innehålla KAWS ikoniska signaturfigurer COMPANION & BFF, det lika ikoniska XX-motivet samt omslaget till den nya boken. Plaggen släpps i färgvariationerna vit, svart och off-white med motiv som kombinerar KAWS fallenhet för svartvitt med rosa & blåa färgexplosioner.

Köper du två eller fler plagg får du även med gratis klistermärken, som slumpväljs från en rad olika designs. Vid ett köp av boken får du även en exklusiv tote bag, som inte går att få tag på annars.

Kollektion är tillgänglig online och i UNIQLOS butiker från och med den 8:e september. Du kan spana in hela kollektionen på UNIQLOs hemsida och se bilderna i galleriet ovan!