Den 12 april lanserar det svenska hörlursvarumärket Urbanears de nya hörlurarna Urbanears Boo. Det är en True Wireless hörlur i två olika varianter som är Urbanears första produkt inom företagets nya hållbarhetsriktning. Urbanears Boo är framtagna med 97 respektive 91 procents återvunnen plast från bland annat plastflaskor och luftkonditioneringsenheter, och det första ordentliga produktbeviset från varumärkets resa som sätter inkludering, hållbar utveckling och transparens i fokus.

Urbanears har tidigare satt som mål att bli helt cirkulära och klimatneutrala till 2030. Med lanseringen av nya Urbanears Boo vill varumärket inspirera ljud- och hörlursindustrin till att bli mer hållbar och fokusera på långsiktig utveckling. Det genom att prioritera hållbarhet i alla led, från produktion och försäljning till det kontinuerliga arbetet. 

De nya hörlurarna karaktäriseras av en stilren och minimalistisk design, med en rad nya tekniska förbättringar. Genom att hörlurarna släpps i två olika modeller kan lyssnaren välja de som passar deras öron bäst. Urbanears Boo Tip, framtagen av 91 procent återvunnen plast, kommer med silikontoppar i tre olika storlekar. Urbanears Boo, tillverkad av 97 procent återvunnen plast kommer istället i open-fit design, där båda modellerna lanseras i tre olika färger; Charcoal Black, Almost Green och Slightly Blue.

Urbanears Boo lanseras den 12 april på Urbanears hemsida till ett pris på 795 SEK.