Kanske har du inte hört talas om Bedwin & The Heartbreakers tidigare? Då är det dags att lära känna det japanska klädmärket som skapat historia, som ett av de första i Japan att kombinera streetwear med skräddarsydda herrkläder. Det grundades av Masafumi “Bebetan” Watanabe redan 2004, och existerar under paraplyföretaget DLX Tokyo. Nu förenas de med Vans för en kapsel som kombinerar japanskt mode med västerländsk stil.

Att Bedwin & The Heartbreakers går samman med Vans känns inte helt oväntat då det japanska märket är känt för att hämta inspiration från amerikanska herrkläder från 1920- och 1930-talet. Genom åren har de samarbetat med allt från designers till artister för att pusha gränserna för kreativitet och personlig stil - något de fortsätt med nu tillsammans med Vans.

Vans x Bedwin & The Heartbreakers cirkulerar kring USA-tillverkade bandanas som används för designen av både sneakers och kläder. När det kommer till skorna har de gått samman för att skapa en ny version av Vans klassiska modell Authentic LX, som kommer i tre olika bandana-färgställningar. Varje bandana-textil är unik, vilket bidrar till att ingen sko är den andra lik. Längs med sulan löper en röd linje och på hälen syns en "Off The Wall" tag, allt går alltså hand i hand med Vans klassiska estetik.

Utöver skorna inkluderar samarbetet även kläder och accessoarer. På så vis kan du enkelt matcha dina sneakers med plagg som även de bär inslag av det genomsyrande bandana-mönstret. Vi ser flera T-shirts samt en hoodie - där texten "Off The Wall" är skriven i bandana-mönster. Avslutningsvis syns en bucket hat, även den i bandana-tyg, som kommer i två olika färger. Du kan spana in hela kollektionen högst upp i artikeln!

Kollektionen Vault by Vans x Bedwin & The Heartbreakers släpps den 24 juli i Vans butiker och online - håll koll i Dopest releasekalender för mer info.