Inför våren 2022 återförenas Vans med ett välbekant ansikte. De gör nämligen sitt tredje samarbete med den New York-baserade designern Sandy Liang. De går ihop för en topp-till-tå kollektion, med allt från skor till kläder. Och inspirationen bakom linjen? Jo, den är hämtad från 90-talet och Liang’s barndomsminnen. Dessutom genomsyras den av designerns starka koppling till just Lower East Side och New York. 

Utmärkande för Sandy Liang är hennes passion för mode, film, arkitektur och konceptdesign. Det är något som speglar sig i hennes kreativa uttryck - vilket går hand i hand med Vans stil och värderingar.

Den här kollektionen består av tolkningar av fyra Vans Classic-silhuetter. Sk8-Hi Platform 2.0 är tillverkad i textil och kommer med en rosbroderad ovandel. Style 73 DX är retroinspirerad och kommer med ett blommigt broderi samt texten “Lower East Side Lover”. Vi får se Authentic 44 DX i flerfärgat ginghamtyg, spets och med en löstagbar påse. Sist men inte minst hjälper Sindy Liang Vans att debutera en helt ny modell. Sk8-Hi Tapered Modular är en hög sko med spetskrage och avtagbar yttersula. 

  • Foto: Vans
  • Foto: Vans
  • Foto: Vans
  • Foto: Vans
  • Foto: Vans

När det kommer till plaggen ser vi en lekfull design, och en röd tråd är olika blomsterbroderier och detaljer i spets. Bland kläderna hittar vi bland annat en bomullskappa, en sherpajacka, en hoodie i frotté, och chinos. Dessutom finns accessoarer som en crossbody-väska och en bucket hat. 

Kollektionen Vans x Sindy Liang släpps globalt den 28 januari SindyLiang.com, samt via Vans hemsida och butiker.