Vans arrangerar skateboard-VM i Sverige - världsmästare från Malmö deltar

Världseliten inom skateboard samlas i Malmö för den näst sista deltävlingen av årets Vans Park Series World Championships.

Under helgen 7-8 september intas skateparken Kroksbäck i Malmö av världens bästa skateboardåkare. Åkare från hela världen ska göra upp i den sista deltävlingen av Vans Park Series World Championship. Däribland den regerande världsmästaren Oskar Rozenberg Hallberg och Karl Berglind från Malmö. Deltävlingen är avgörande för den slutgiltiga världsrankingen och bestämmer vilka åkare som kvalificerar sig till finalen i Kina den 27 oktober.

Skateparken i Kroksbäck var en donation från Vans till Malmö Stad och invigdes år 2016. I parken arrangerades VM-finalen 2016 och en av deltävlingarna i fjol. Malmö stad har gjort sig känd i skatevärlden med sitt skategymnasium Bryggeriet, vilket är det enda skategymnaiset i världen.

EM och VM under samma helg

Dagarna innan VM-deltävlingen anordnas europamästerskapet Continental Championships i Kroksbäck Skatepark. Tävlingarna ger åkare från hela Europa möjlighet att kvala sig in till seriens final i Shanghai. Malmö gästas på så vis av både EM och VM under en och samma fartfyllda helg.

TPS Pro Tour sänds live via ETN och vansparkseries.com.

Tider

Torsdag 6 September:
10:00-13:00 Damer – Continental Championships: Europe 14:00-17:00 Herrar – Continental Championships: Europe

Fredag 7 September:

11:00-14:00: Damer – Park Series Global Qualifiers Prelims and Semi-Finals 15:00-17:00: Herrar – Park Series Global Qualifiers Prelims

Lördag 8 September:

12:00 – 13:00: Damer – Park Series Global Qualifiers Malmö Final

13:00 – 15:00: Herrar – Park Series Global Qualifiers Malmö Semi-Final

15:00 – 16:00: Herrar – Park Series Global Qualifiers Malmö Final