Vans släpper DIY-inspirerade damkollektionen Lady Vans

Lady Vans-kollektionen kan skräddarsys och anpassas

Sedan 1966 har Vans firat de som gör saker på sina egna sätt. Från kärnan av Kaliforniens surfkultur, genom skateboarding, musik och konst har Vans varit varumärket för de som lever ”Off The Wall”. Vans firar dess rika historia av att skapa för kreatörer från hela världen med ett sortiment av skor och kläder som är inspirerat av tidigare tryck, grafik och logotypbehandling från produktlinjen för damer från 80- och 90-talet vid namn Lady Vans.

Lady Vans-kollektionen var kollektivt utvecklat av en grupp Vans-designers som alla tog fram en sida av ett zine. Delar av denna zine agerar som grafiska designelement som syns genom hela kollektionen. Med andan av DIY, eller gör-det-själv, är vissa plagg i sortimentet uppmanade att skräddarsys och göras till dina egna.

Lady Vans klädsortiment innefattar plagg med Lady Vans Zine-trycket och tröjor med ett ”cut here”-tryck på insidan, där man kan skräddarsy och klippa plaggen för att göra dem till dina egna. Lady Vans-kollektion innehåller även en overall, lång- och kortärmade t-shirtar, jacka och accessoarer såsom hattar, midjeväskor och ryggsäckar.

Skosortimentet innehåller både Lady Vans Era och Sk8-Hi, där båda har heltäckande zine-print och Vans ”Off The Wall” retrografik. Lady Vans Era kommer bli erbjuden i tre olika grafiska färgsättningar, inklusive azalea rosa och skarp grön. Två iterationer av Sk8-Hi rundar av skosortimentet och inkluderar svart och rosa, och har en kontrasterande skarp grön insida med en gul sidestripe på utsidan.

 Lady Vans-kollektionen kan skräddarsys för att göra dem till dina egna. Kläd- och skosortimentet finns att köpa i butik och online på vans.com.