Vans släpper kollektion med Van Gogh-museet i Amsterdam

Spana in lookbooken fråns Vans senaste samarbete.

Vans och Van Gogh-museet i Amsterdam har tillsammans designat en kollektion för dam och herr med motiven från Vincent Van Gogh’s konstverk på Vans klassiska siluetter.

Vincent van Gogh är en utav de mest inflytelserika och välkända post-impressionistiska målarna i västvärldens konsthistoria. Under sin livstid skapade han över 2100 verk, och nu har Vans tillsammans med Van Gogh-museet valt ut fyra av dessa verk som blivit stommen till samarbetets kollektion.

Tavlorna Skull, Almond Blossom, Sunflowers och Van Gogh’s självporträtt har fått nytt liv i form av skor och kläder i kollektionen Vans x Van Gogh Museum.

”Vi är enormt nöjda med kollektionen. Det här samarbetet hjälper oss i vårt arbete med att göra Vincent van Gogh’s liv och konst tillgänglig för en så stor och bred publik som möjligt. Genom ett enande mellan van Gogh’s ikoniska konstverk och Vans lika ikoniska plagg och sneakers kommer vårt samarbete att ta Vincent’s konst ut i världen till en ny publik utanför museets väggar.”, säger Adriaan Dönszelmann, Managing Director på Van Gogh Museum.

Van Gogh-museet kommer att investera en del av projektets vinst i sitt arbete med att föra Van Gogh’s arv vidare. Kollektionen släpps globalt den 3 augusti hos utvalda återförsäljare och på Vans webbshop.