• Foto: Lamia Karic
  • Foto: Lamia Karic
  • Foto: TEN Music Group

Varas släpper EP:n ”There You Go!”

Efter singlarna ”Hell No” och ”New Light” kommer ett mångfaciterad projekt från Göteborgsartisten

Benjamin Muños Varas är en Göteborgsbaserad artist som tänjer på musikaliska gränser mellan pop, emo, elektronisk musik och hiphop. Med en lika eklektisk visuell stil levererar han något som verkligen sticker ut och svårt att sätta i ett fack.

Nya EP:n "There You Go!" är en uppvisning i hur Varas lyckas slänga alla sina influenser i en matberedare och med bara känslan få fram något som funkar. På "Careful What You Wish For" hör vi gittarriff som för tankarna till The Strokes och New Yorks indie-rock, när vi sedan går över till "Rush" byts gitarrerna ut mot "After Hours"-klingande synthar och hypnotiserande släpig sång från Varas.

“Jag har alltid hämtat inspiration från olika musikstilar och är mer fascinerad av andra artisters musikaliska personligheter än deras genre. Det är inte så att jag strävar efter att skapa musik som är svår att definiera, men jag vill låta min personlighet komma fram, och jag skulle bli förvånad om någons personlighet är enkelriktad. Jag motsäger mig själv hela tiden, så varför skulle inte min musik göra det?”, säger Varas själv om sin stil.

Lyssna på "There You Go!" på Spotify nedan!