Här är världens tunnaste klocka

Klocktillverkaren slår både Richard Millie och sitt egna rekord – se lyxklockan som är smalare än en enkrona

När urmakaren Bulgari tog rekordet för världens tunnaste klocka 2017 inleddes en kamp mot såväl sin egen ambition som konkurrenternas vilja att ta rekordet. Då var den 5.15 millimeter tunn och när de tagit sig till mars 2022 var deras senaste version av modellen Octa Finissimo Ultra nere på absurda 1.8 millimeter.

Det klassiska märket Richard Millie steg dock in i ringen strax därefter och under sommaren 2022 slog de tillsammans med Ferrari av alla märken till med en collab som slog Bulgari med ynka 0.05 millimeter. Deras RM UP-01 var bara 1.795 millimeter tunn och klockvärlden stod i chock och många ställde sig frågan: ”Hur ska Bulgari svara?”.

Det har nu gått närmare två år sedan Millie snodde rekordet och Bulgari har äntligen svarat med att återta tronen. Deras senaste version av Octa Finissimo Ultra är nämligen nere på 1.7 millimeter i tjocklek, ett rekord som slår ner Richard Millie till andraplatsen med marginal (på 0.095, men ändå).

Klockan är så tunn att den tillsammans med klockbandet kan vikas ihop till en tjocklek som många andra klockor har för enbart urtavlan. Den är än så länge inte släppt för allmänheten, men har fått ett pris på svindlande $529,000 (cirka 5 683 047 svenska kronor).