• Foto: Vans

”Vault by Vans” blir ”OTW by Vans” under 2024

Avdelningen vill fortsätta sitt fokus på arkiv-plagg och samarbeten, men under nytt namn och ny global strategi

Sedan lanseringen 2003 har Vault by Vans fungerat som en underetikett åt huvudmärket, som ägnat sig åt arkivdesign och särskilda samarbetsprojekt med kända streetwearmärken, designers och återförsäljare. Fokuset har legat på att se till allt tillverkats av förstklassiga material för att erbjuda en premium-upplevelse.

20 år senare har det Kalifornienbaserade märket nu beslutat att byta namn på avdelningen till "OTW by Vans", där OTW står för deras ikoniska tagline "Off The Wall". Den ny-gamla avdelningen kommer att officiellt lanseras i början av 2024 och ha en egen produktionslinje via en egen plattform såväl som utvalda återförsäljare.

"Varje steg framåt kommer att vara inbäddat i den ursprungliga andan av normbrytande och utforskning som skateboardåkningens pionjärer och banbrytare gjorde för många år sedan och som dagens skateboardåkare fortsätter att göra än idag. OTW by Vans är en omorientering tillbaka till vilka vi verkligen är, tillbaka till 'Off The Wall'", säger vice-president Ian Ginoza.

Mer information om märket ska komma under 2023, i uppbyggnaden till lanseringen. Så se till att hålla utkik på dopest.se under hösten, och missa inte vår kampanj "Old Skool vs. New Skool" som vi tidigare gjort med Vans, B.Baby & Jacco!