• Foto: Dopest.se by Julia Sixtensson

VC Barre firar tidig morsdag på ”Mamma”

Valstarapparen släpper varm låt som hyllar hans mamma och ber om ursäkt för hans egna misstag, över en produktion från Yei Gonzalez

VC Barre visade nya sidor av sitt artisteri på förra singeln "Noyy", där han skruvade ner tempot och attityden för att reflektera på livet efter framgången. Nu är han tillbaka med ännu en låt som visar på mognaden hos artisten och personen VC Barre, den emotionella "Mamma", en hyllning till hans egen mamma och alla andra mammor runt om i världen.

I låten berättar VC Barre hur hans mamma, som varit ensamstående sedan hans pappa lämnade familjen i tidig ålder, kämpat för att Barre ska lyckas och ha ett bra liv. Produktionen från Yei Gonzalez är både medryckande och hoppfull, något som lyser igenom det mörka i texten uppbackat av Barres råa ärlighet. Han ber bland annat om ursäkt för de misstag han begick som ung och den oro det orsakade henne.

 

"Även om jag har gjort misstag i livet har hon alltid stått bakom mig och stöttat mig till 100%", säger Barre.

Foto: Asylum / Warner

Det är ett statement som Barre försäkrar lyssnaren om i låten, där han öppenhjärtat delar med sig om historier från ungdomen och hur han själv känt sig inför sin mamma. Han berättar bland annat om hur han blev arresterad framför henne och den ångest han kände drev honom framåt mot en bättre framtid. Ett imponerande steg framåt i rapparens konstnärskap och ett bevis på att han är mer än bara en hitmakare, något som slår extra hårt i den uppriktiga refrängen.

"På Facebook hon skriver: 'Min son du är otrolig'
Jag hatar mig själv, för jag har gjort henne orolig"

Lyssna på "Mamma" och mer ny musik i DOPEST Playlist!