Venus Anon droppar singeln ”Jessie”

En drum-n-bass-influerad låt som växte fram i Venus säng, i ett studentrum i norra Sverige

Idag släpper Venus Anon sin nya singel ”Jessie”- ett första smakprov tagen från hennes kommande sju låtar långa mixtape Noctural som släpps under våren 2023, via Göteborgslabeln In This Dunya som även har artisten Raghd.

Venus Romi, med iranskt påbrå, tillbringade sina första år på den svenska västkusten lyssnandes på Gagoosh och Timbaland. Under tonårstiden bodde hon i Stockholm, djupt inbäddad i den stadens underground- och queerscen, där varje intryck av ny musik blev en influens. Nutida R&B, smarta pop- produktioner, 2000-talets emotionella indie och future bass - all hörs som små spår i den musik hon nu skapar som Venus Anon.

”Jessie” är en drum-n-bass-influerad låt som började växa fram i Venus säng, i ett studentrum i norra Sverige. Precis där lade hon grunden till låten: åtta röster som i harmonier ligger ovanpå varandra, stundtals påminnande om synthackord, och ett trumbeat. Efter det följde en lång process i studion med byggande av ljudlandskap, adderande av 808- trummaskiner och livestråkar inspelade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Lyssna på Venus Anons nya singel "Jessie" nedan!