• Foto: Alexandra Das Neves Lehmann / Pressfoto
  • Foto: Alexandra Das Neves Lehmann / Pressfoto
  • Foto: Venus Anon

Venus Anon släpper svävande ”Real Recognize Real”

RnB-löftet med det mångsidiga soundet släpper tredje och sista singeln till kommande mixtape

Venus Anon är en stigande stjärna på den svenska såväl som internationella RnB-himlen. Hennes kluster av sounds som främst rör sig runt experimentell RnB har sin grund i ett liv av blandade influenser.

Uppväxt på västkusten i en familj med iranskt påbrå, tillbringade hon sina första lyssnandes på allt från iranska sångerskan Googoosh till amerikanska hiphop-gurun Timbaland. Under tonårstiden bodde hon i Stockholm, djupt inbäddad i den stadens underground- och queerscen, där varje intryck av ny musik blev en influens. Nutida R&B, smarta pop- produktioner, 2000-talets emotionella indie och future bass. Allt får plats i det musikprojekt som är Venus Anon.

På singeln "Real Recognize Real", tredje inför från kommande mixtapet "Nocturnal", får vi höra många av dessa intryck arbetandes i tandem. Till en bakgrund av atmosfäriskt plockande elgitarrer, som övergår i en taktstark hook, glider Venus runt i ljudlandskapet och bidrar med sin röst. Avslappnat och bakåtlutat men samtidigt oväntat och kanske även lite explosivt.

Lyssna på "Real Recognize Real" på Spotify nedan!