• Foto: Venus Anon

Venus Anon släpper mixtapet ”Nocturnal”

RnB-sångerskan släpper sitt andra flerpåriga projekt efter debut-EP:n 2021

Venus Rami, mer känd som Venus Anon, har ett arsenal av influencer som inte många andra kan mäta sig med. Uppväxt på västkusten i en familj med iranskt påbrå, tillbringade hon sina första lyssnandes på allt från iranska sångerskan Googoosh till amerikanska hiphop-gurun Timbaland. Under tonårstiden bodde hon i Stockholm, djupt inbäddad i den stadens underground- och queerscen, där varje intryck av ny musik blev en influens. Nutida R&B, smarta pop- produktioner, 2000-talets emotionella indie och future bass. Allt får plats i det musikprojekt som är Venus Anon.

Efter succé-EP:n "Come Night, Come Day" och uppföljningssingeln "Came To Dance" med Izza Garra kommer nu mixtapet "Nocturnal" som föregåtts av singlarna "Jessie", "Better Place" och "Real Recognize Real". Projektet fortsätter med resan i de svävande, nästintill psykadeliska ljudlandskap som presenterades på singlarna.

På första låten "Subarban Song" välkomnas vi av ljudet av en sprinkler, hundskall och en förbipasserande bil innan en mjuk pianoslinga leder oss in i Venus Anons släpigt vackra sång. Detta sätter ton för hela projektets känsla och vilda genre-blandning. Inramningen gör att det känns som att man rör sig genom en stad på natten, från lugna villaförorter till vibranta nattklubbar och tomma gator på väg till efterfesten.

Lyssna på "Nocturnal" på Spotify nedan!