Foto: Pressbild

Veronica Maggios musik exploderar på TikTok

Ta del av historien bakom topplåtarna

Om du använder TikTok har du knappast missat att Veronica Maggios musik har exploderat på platformen den senaste tiden. Hennes redan populära låt "Välkommen in" har fått över 28 500 creations och har varit det mest populära ljudet i Sverige den senaste månaden. Och Veronica själv hon har också varit aktiv. Genom videos har hon berättat historian bakom flera av hennes låtar - och de har fått miljontals visningar. Allt det här sker samtidigt som hon är den artist med flest enskilda låtar på Spotifys topplista "Topp 200".

Redan förra året fick Petter och Veronica Maggios elva år gamla låt "Längesen" nytt liv på TikTok och klättrade in på #1 på Sveriges Topp 50 på Spotify. Nu har även sångerskans egna musik börjat gå viral på plattformen. Bland annat "Satan i Gatan", "Välkommen In" och "Hela Huset". En stor del av succén bygger på hennes debut på plattformen 2021. På la hon upp en serie kreativa videos som ljudsattes av singeln "På en buss" från hennes kommande album Och som vanligt händer det något hemskt.

@veronicamaggioofficial

Reply to @mathiasakmal #välkommenin

♬ Välkommen in - Veronica Maggio

Hashtagen #veronicamaggio har dessutom över 70 miljoner visningar. Där lägger användarna upp videos som återskapar hennes musik, lägger till verser, gör remixer eller sjunger hennes låtar. Nu får hennes musik möta så väl gamla fans som nya generationer.

Lyssna på Veronica Maggio nedan!