Victor Leksell avslöjar sommarturné och ny singel

"Fånga Mig När Jag Faller" är det försvunna titelspåret från debutalbumet 2020, släpps som årets andra singel

Titeln på nya singeln ”Fånga Mig När Jag Faller” ringer nog klockor för de flesta som lyssnat på Victor Leksells musik förut. Det är nämligen titeln på hans debutalbum från 2020, som nådde enorma framgångar med singeln ”Svag” som tveklöst största spår (den är trots allt den mest streamade låten på Spotify någonsin i Sverige).

Den sköra singeln som nu släpps skulle faktiskt ha varit en del av albumet, men olikt för ett titelspår kände inte Victor att han var redo att inkludera den på sin debut.

”Fånga mig när jag faller” var spåret som aldrig kom med på första albumet. En låt jag kanske inte var redo för, men nu är. Jag ser den som ett avslut. Ungdom till vuxen, typ. Om man nu nånsin blir det”, säger han själv om låten.

Samtidigt som släppet avslöjar även Victor Leksell en sommarturné som tar honom runt i Sverige och även över till de nordiska grannarna. Detta följer upp När P3 Guldgalan summerade året 2022 och Victor tilldelades priset för Guldmicken – som årets bästa liveakt. Det visade han prov på under förra årets nordiska sommarturné med 25+ spelningar, som nu fortsätter med 9 hittills bokade spelningar för sommaren 2023.

Här är datumet som spikats hittills:

9/6 – Backyard Festspelen, Piteå
17/6 – Summer On, Båstad
1/7 – Lollapalooza, Stockholm
7/7 – Visby, Kallis
27/7 – Slottsruinen, Borgholm
28/7 – Amaze Festival, Smögen
3/8 – Skanderborg, Smukfest (DK)
12/8 – TBA, (FIN)
25/8 – Feelings, Bergen (NO)

Lyssna på ”Fånga Mig När Jag Faller” i DOPEST Playlist på Spotify nedan!