Viktor Ax släpper hjärtskärande ”Återförening i Himmelriket”

Den legendariska producenten solo-släpper en instrumental tillsammans med animerad musikvideo från Uppsala-konstnären Tjet72

Uppsalabaserade producenten Viktor Ax har varit en konstant inom svensk hiphop i över tio år. Debutalbumet The Lab släpptes 2012 men redan innan hade han grindat på MySpace och andra plattformar i åratal, med en tight mixad men genremässigt varierande produktionsstil som fångade öron över hela landet.

På albumet fick han även med sig internationella gäster som Eminems band D12 och Stat Quo, men det är på hemmaplan i Sverige som han nått störst framgång. Produktioner åt Rozh, Dani M & Abidaz är bara några av namnen som lagt rader efter hans självbetitlade producer-tag, men under samma tid har Viktor även släppt ut en stadig ström med egen musik i form av instrumentals.

Han senaste solo-släpp heter "Återförening i Himmelriket" och det är bland hans vackraste verk hittills. Samples av körer, en akustisk basgång och el-orglar förs samman med ännu fler ljudbilder för att skapa ett landskap som är lika delar vackert som det är sorgligt. Låten har även fått en unikt animerad musikvideo av Uppsala-kollegan Tjet72 som tar känslorna till nästa nivå, där vi ser en tecknad Viktor drömma sig bort till efterlivet. Låten är tillägnad hans pappa Mikael Axberg, vännen Simon Lennartsson och "alla andra vi älskar där uppe", en fin avslutning på videon som knyter ihop ett alldeles unikt konstverk.