Vill du spela Zlatan i en kommande långfilm?

Läs mer om hur du söker rollen som Zlatan här

2013 gav det svenska fotbollsproffset Zlatan Ibrahimović ut sin självbiografi "Jag är Zlatan", skriven tillsammans med författaren David Lagerkrantz. Sedan maj 2019 står det klart att boken blir biofilm, och planeras gå upp på duken 2021. Förra fredagen gjorde Hamza Ftouni en efterlysning i radiokanalen P3 Din Gata, där han tidigare varit programledare. Han söker specifikt efter två personer som ska spela Zlatan som barn samt i övre tonåren.

Så söker du rollen som Zlatan

Känner du dig sugen på att spela en av Sveriges största fotbollsstjärnor genom tiderna? Läs då hur du ska göra här! Hamza letar efter två personer som kan spela Zlatan i filmen, baserat på hans självbiografi. Rollerna som eftersöks är:

  • Pojke - spelåder 11-12 år 
  • Pojke - spelåder 17-18 år

 

"Det känns stort att få göra det och hitta den här individen som ska spela Zlatan. På ett personligt plan vill jag känna att det är Zlatan-approved. Då är det approved på riktigt. Det är det jag strävar efter. Som en kille från Malmö är det ännu viktigare, det är här Zlatan-mentalitet är född ju!" säger Hamza, som själv är från Malmö, om sin involvering i projektet.

Du som söker rollen behöver inte ha skådespelarvana, kunna spela fotboll eller vara en kopia av Zlatans utseende - det är endast en bonus. De viktigaste kriterierna är att du har balkan-bakgrund, är mogen för din ålder, har charmen och glimten i ögat samt att du kan relatera till Zlatans uppväxt. Sökande ska prata skånska och komma från Skåne - helst från trakterna i eller kring Malmö.

"Du kan inte äta Mac and Cheese without cheese, förstår du? Så du kan inte var Zlatan om du inte är från Zlatan-områdena (Mamö reds. anm). Man kan säkert göra en fantastik skådespelarinsatts men det är inte alltid det som är det vikigaste. Det viktigaste är hur man förmedlar det, den här råheten, sårbarheten och glimten i ögat som vi letar efter. Det är bara en grej vi skåning har. Den här charmen och jargongen vi har", berättar han när vi undrar varför sökande måste vara från Skåne.

Vill du söka rollen som Zlatan, eller känner du någon som skulle passa perfekt? Kontakta Hamza på Instagram där han heter @hamzafattony, eller maila produktionsbolaget bakom filmen på casting@b-reel.com.

Du kan höra Hamza's beskrivning av rollerna här - på P3 Din Gata.

Foto: Shaun Clark / Getty Images