Virala sensationen Lil Tay uppges vara död

Nya uppgifter om fallet antyder att informationen kan vara felaktig

 

UPPDATERING: Uppgifterna har inte bekräftats av polisen motsägelsefull information har dykt upp på sociala medier. Artikeln uppdateras

De som följde vågen av Soundcloud-rappers, hypebeast- och cloutkultur under mitten av 10-talet kommer säkert ihåg de virala videorna på en 9 år gammal flicka som flexade sin pengar och kallade andra för ”broke haters”. Klippen var inspirerade av Lil Pump, vid den tidpunkten var en av världens hetaste rappare, vars tendens att flexa på Instagram blev en symbol för en tid av medveten ignorans.

Flickan bakom klippen hette Claire Hope, men kallade sig för Lil Tay. Under onsdagen den 9:e augusti 2023 publicerades ett meddelande på hennes sedan länge inaktiva Instagram-konto, där hennes familj meddelade att Tay och hennes bror båda plötsligt och oväntat gått bort.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lil Tay (@liltay)

I uttalandet går de inte inte på vad som hänt, men de meddelar att både Tay och hennes äldre bror båda hastigt gått bort och att situationen är under utredning. Variety har redogjort för hur åren efter Tays virala framgång kantades av rykten om att båda hennes föräldrar samt den äldre brodern ska ha utnyttjat flickan för egen vinning, något som även fick grund av en läckt video där hennes bror skäller på henne för felaktiga tagningar av en sketch.

Kontot @liltay har varit inaktivt på Instagram sedan 2018, då bilder publicerades och togs bort som anklagade hennes pappa för att ha tvingat henne till Kanada. Hennes team hävdade sedan att kontot blivit hackat och nekade alla anklagelser som lades upp.

Om de tidigare problemen inom familjen har någon koppling till de tragiska dödsfallen är inte klarlagt, men fallet lär utveckla sig inom de kommande dagarna. Claire ”Lil Tay” Hope blev 14 år gammal.